VUOKATTI-KVARTETTI

VUOKATTI-kvartetti on v. 1997 Sotkamon Mieslaulajista muodostettu 14-miehinen 4-äänisesti laulava mieskvartetti Sotkamosta.Johtajana 10 vuotta ammattilaisen ottein toiminut musiikin maisteri Pirkko Kupiainen jätti lopulta v. 2007 alkaen tahtipuikon musiikinopettaja Olli Pautolalle. Hän on vastannut myös koko ajan säestyksestä soittiminaan piano tai sähköurut.

Syksyllä 2019 Olli puolestaan luovutti johtajuuden Pekka Partaselle.

1.Tenori:
Ilkka Härkönen, Jouni Niskanen, Martti Niskanen

2.Tenori:
Lauri Kemppainen, Jouko Meriläinen

1.Basso:
Matti Korhonen, Hannu Riekkinen, Risto Rusanen

2.Basso:
Teuvo Mustonen, Pekka Partanen, Juha Pelkonen


VUOKATTI-kvartetin tähtihetket ajoittuvat v. 2002 Itsenäisyyspäivän aikoihin. Espanjan Aurinkorannikolla asuvat suomalaiset pyysivät kvartettia Itsenäisyyspäiväjuhlaansa pääesiintyjäksi. Kuoro otti haasteen vastaan ja esiintyi viikon konserttimatkan aikana seitsemässä eri tilaisuudessa. Laulaminen Itsenäisyyspäivän pääjuhlassa yli 1500 aurinkorannikolla asuvalle tai lomailevalle suomalaiselle on kuoron päähetkiä matkan varrelta.
VUOKATTI-kvartetti on esiintynyt 24-vuotisen toimintakautensa aikana yli 200 kertaa erilaisissa tilaisuuksissa eri kokoonpanoilla. Vahvuutena kvartetilla on, että he voivat esiintyä tilaisuuden luonteesta riippuen joko 4-miehisenä kvartettina tai 8-miehisenä tuplakvartettina tai koko kvartettina.

VUOKATTI-kvartetti on julkaissut tuotantoaan CD-levyillä.